Computer Applications in
 
Finance

                       



1. Format cells greater than 500

Ans: Home > Conditional Formatting > Highlight Cell Rules > Greater Than


2. format cells less than 500

Ans: Home > Conditional Formatting > Highlight Cell Rules > Less Than


3. Format cells above average

Ans: 
Home > Conditional Formatting > Top  / Bottom Rules >Above Average


4. Format top 10%

Ans: 
Home > Conditional Formatting > Top  / Bottom Rules >Top 10% 


5. Format first cell if name appear three times in the data

Ans: Assume that our data appears in range A1:A10, then 
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=COUNTIF($A$1:$A$10, $A1)>2
and apply your desired 
formatting



6. Format data row if the year column contains 2007

Let us assume that our years are listed in column A
Select the data range > 
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=$A1=2007
and apply your desired 
formatting



7. Format those dates which are older than today

Ans: Assume that our data appears in range A1:A10, then 
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=$A1 > TODAY()
and apply your desired 
formatting


8. Format cells if south or milk

Ans: Assume that our data appears in range A1:B10, 
Select the data range
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=OR(A1 ="south", 
A1 ="milk")
and apply your desired 
formatting



9. Format all odd values , use function isodd()

Ans: Assume that our data appears in range A1:B10, 
Select the data range
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=ISODD(A1
)
and apply your desired 
formatting


10. Format all numbers , use isnumber()

Ans: Assume that our data appears in range A1:B10, 
Select the data range
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=ISNUMBER(A1
)
and apply your desired 
formatting


11. format if south and milk

Ans: Assume that our data appears in range A1:B10, 
Select the data range
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=AND(A1 ="south", B
1 ="milk")
and apply your desired 
formatting

12. Format dates within the next 30 days

Ans: Assume that our data appears in range A1:A10, then 
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=AND((TODAY()-$A3)<=-1, (TODAY()-$A3)>=-30)
and apply your desired 
formatting


13. format if Column B is different from Column C, 

Ans: Assume that our data appears in Columns B and C then 
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=$B1<>$C1 
and apply your desired 
formatting


14. Format if store south and milk revenue is less than 1800

 Ans: Assume that store data is given in Column A, milk in Column B,  and revenues data given in C, 

Select the data range
Home > Conditional Formatting > New Rule > Use a Formula ... > 
=AND(A1 ="south", 
B1="milk", C1> 1800)
and apply your desired 
formatting


ĉ
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
FV.xlsx
(9k)
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM
Ĉ
tvm.xlsx
(10k)
Attaullah Shah,
Mar 12, 2018, 10:29 PM